Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 258
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 258
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21758
Składniki
Zagotowałem wywar ,dodając wino ,szalotkę pokrojoną w krążki i śmietanę. Zredukowałem do ok. 300 ml. Wywar przetarłem przez sito. Mąkę podsmażyłem na łyżce masła. Wywar wlałem do mąki i zagotowałem ( stale mieszając ). Doprawiłem sokiem z cytryny ,czarnym pieprzem i cayenne. Filety opłukałem ,usunąłem skórę ,usunąłem ości. Pomidory obrałem ze skórki ( poprzez sparzenie ) ,przekroiłem na pół i usunąłem pestki. Pokroiłem w kostkę. Szalotkę pokrojoną w kostkę zeszkliłem na łyżce oliwy. Dodałem pomidory i posiekaną bazylię (1/2 pęczka ). Warzywa doprawiłem solą i pieprzem ,zredukowałem nadmiar płynu. Bakłażana pokroiłem wzdłuż na plastry grubości ok. 2-3 mm. Doprawiłem solą i pieprzem i odstawiłem na 10 min. Podsmażyłem z obu stron na mocno rozgrzanej suchej patelni. Na folii aluminiowej rozłożyłem bakłażany tak ,aby na siebie zachodziły. Na bakłażanach ułożyłem 2 filety rybne. Ryby doprawiłem solą i pieprzem. Na rybie ułożyłem podduszone pomidory z szalotką i bazylią. Na nich ułożyłem pozostałe listki bazylii. Na listkach ułożyłem kolejne 2 filety rybne i doprawiłem solą i pieprzem. Zawinąłem w roladę ,posmarowałem łyżką oliwy i piekłem 20 min w temperaturze 200 stopni C. Roladę polałem sosem i podałem z ratatouille.