Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso z różnymi dodatkami, pięknie się prezentuje oraz wybornie smakuje.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1737
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1737
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 533
Składniki
Schab umyć , naciąć na 3 części nie docinając do końca, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać , pokroić, usmażyć. Schab rozłożyć na desce, 3/4 posmarować musztardą.
Na musztardzie ułożyć plastry boczku.
Na boczku ułożyć usmażone pieczarki , od brzegu ułożyć suszone śliwki.
Pozostałą część schabu posmarować serkiem.
Na części schabu posmarowanego serkiem ułożyć kapary i żurawinę.
Paprykę pokroić w drobną kostkę i posypać po całym schabie.
Zwinąć w roladę spinając wykałaczkami , umieścić w naczyniu żaroodpornym z przykryciem, a jeżeli nie mamy przykrycia , nakryć folią aluminiową.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 60 minut lub dobrego zrumienienia mięsa, w czasie pieczenia , Wyjąć 2 razy roladę i polać tłuszczem z pieczenia.
Podawać z ulubionymi dodatkami.