Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa z papryką i żółtym serem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Składniki
Bardzo aromatyczne mięso, za sprawą farszu. Mój tata zajada się nim z dodatkiem chrzanu.
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa .
Schab umyj, osusz. Środek natnij, tworząc kieszeń. Wew nątrz i na zewnątrz oprósz majerankiem, ostrą papryką, solą i pieprzem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj mięso. Odstaw na 30 minut.
Paprykę oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w paski. W schabie w kilku miejscach zrób małe nacięcia, włóż kostki papryki. Środek napełnij resztą papryki i serem. Piecz w rękawie do pieczenia 40 minut w temp. 160°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 12, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie