Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką roladę schabową przygotowałam na obiad. Przepis bardzo prosty i szybki, a rolada bardzo smaczna i warta wypróbowania.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Schab bez kości po umyciu i oczyszczeniu osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacinamy i rozbijamy tłuczkiem na jeden duży płat. Płat oprószyć solą, pieprzem posmarować cienko musztardą. Żółty ser, ugotowane na twardo jajka oraz kiszone ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach , wszystko do osobnych miseczek. Na płacie rozłożyć najpierw starty ser, następnie ogórki kiszone i na końcu jajka. Płat zwinąć w roladę, obwiązać nitką, oblać oliwą. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Po upieczeniu mięso pokroić w plastry.