Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką roladę schabową przygotowałam na obiad. Przepis bardzo prosty i szybki, a rolada bardzo smaczna i warta wypróbowania.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Schab bez kości po umyciu i oczyszczeniu osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacinamy i rozbijamy tłuczkiem na jeden duży płat. Płat oprószyć solą, pieprzem posmarować cienko musztardą. Żółty ser, ugotowane na twardo jajka oraz kiszone ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach , wszystko do osobnych miseczek. Na płacie rozłożyć najpierw starty ser, następnie ogórki kiszone i na końcu jajka. Płat zwinąć w roladę, obwiązać nitką, oblać oliwą. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Po upieczeniu mięso pokroić w plastry.