Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna rolada w sam raz na świąteczny stół
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
1. Przygotowujemy masę serową: oddzielając żółtko od białek, białka ubijamy mikserem, dodajemy żółtka, majonez, ketchup oraz starty na tarce o dużych oczkach ser, wszystko razem mieszamy.
2. Masę serową wykładamy na blaszkę tą z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy do za brązowienia tak około 15 minut w 180 °C.
3. fileta kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy przyprawiamy solą. 4. Pieczarki, cebulę obieramy kroimy i prużymy na oleju z dodatkiem pieprzu i soli. 5. Paprykę kroimy w paseczki.
6. Gdy masa jest już gotowa wyjmujemy ją i ściągamy papier, następnie układamy po kolei mięso, pieczarki, paprykę.
7. Delikatnie zwijamy w roladę, przekładamy ponownie na blaszkę wyłożoną papierem i zapiekamy 45 minut w 180°C. 8. Rolada gotowa, dobra również na zimno.