Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada serowa z mięsem mielonym oraz warzywami, to genialne połączenie. Smakuje wyśmienicie i przygotowujesz ją z tanich, łatwo dostępnych produktów. Oryginalna przystawka, pięknie wygląda, na każdą imprezę lub jako danie obiadowe.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
1. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy majonez, ser żółty straty na tarce o dużych oczkach, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy łyżką i rozprowadzamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180°C.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną starta na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól oraz paprykę ostrą. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, łączymy z mięsem. Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną.
3. Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę.
4. Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu kroimy w plastry. 6. Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę. 7. Smacznego.