Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone a w nim farsz z warzyw, owinięte ciastem francuskim
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 251
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2677
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1835
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3543
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28730
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 251
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2677
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1835
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3543
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28730
Składniki
1. Marchew obieramy kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na mniejsze kawałki. Warzywa razem z groszkiem przekładamy do garna, solimy, zalewamy wodą i gotujemy 2. Mięso przekładamy do miski, solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy
3. Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso 4. Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa
5. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada
6. Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C 7. Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy 8. Smacznego