Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada szatańska

Rolada szatańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7836

Dodano:

Odsłon: 524

Mięso mielone a w nim farsz z warzyw, owinięte ciastem francuskim

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
  • ½ brokuł
  • 1 duża marchewka
  • ½ opakowania groszku mrożonego
  • Ser feta
  • Cebula
  • Jajko
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Ciasto francuskie
  • Sól
  • Przypraw gyros
  • Majeranek
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada szatańska

Przygotowanie

  1. 1. Marchew obieramy kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na mniejsze kawałki. Warzywa razem z groszkiem przekładamy do garna, solimy, zalewamy wodą i gotujemy
    2. Mięso przekładamy do miski, solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy

  2. 3. Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso
    4. Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa

  3. 5. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada

  4. 6. Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
    7. Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 maja Lubię diabelskie potrawy i nie tylko ;p
Pychotka, mniami :)
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń