Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z cukinii

Rolada z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20716

Dodano:

Odsłon: 2962

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Szynka parmeńska kilka plasterków
  • Cukinia średnia 2 szt.
  • Ryż jaśminiowy 1 torebka
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek 2 ząbki
  • Ser żółty starty ½ szklanki
  • Masło do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada z cukinii

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ a następnie posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 10 minut. Na patelni rozgrzać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć, wrzucić pokrojone w drobną kostkę papryki i smażyć przez 3 minuty. Następnie dodać ugotowany w osolonej wodzie ryż, starty ser, wymieszać i chwilę dusić pod przykryciem. Połówki cukinii nadziewać masą ryżową, przykryć drugą częścią i

  2. owinąć szynką parmeńską Możemy podawać na zimno lub na ciepło podgrzewają w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 06 sierpnia Uwielbiamy faszerowaną cukinię! Świetny pomysł z zawinięciem jej w szynkę parmeńską - będzie zdecydowanie bardziej aromatyczna :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń