Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2136
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5587
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5598
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2136
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5587
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5598
Składniki
Wykonanie: Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ a następnie posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 10 minut. Na patelni rozgrzać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć, wrzucić pokrojone w drobną kostkę papryki i smażyć przez 3 minuty. Następnie dodać ugotowany w osolonej wodzie ryż, starty ser, wymieszać i chwilę dusić pod przykryciem. Połówki cukinii nadziewać masą ryżową, przykryć drugą częścią i
owinąć szynką parmeńską Możemy podawać na zimno lub na ciepło podgrzewają w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.