Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta i smaczna rolada drobiowa z grzybkami i serem. Jest to tradycyjne danie któremu nikt się nie oprze .
tłuczek, deska, nóż, patelnia, talerze, ręcznik papierowy,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1081
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4718
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1368
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1081
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4718
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1368
Składniki
Pieczarki oczyścić , pokroić i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą, doprawić do smaku i wystudzić. Filety oczyścić, umyć i osuszyć, następnie każdy ponacinać i rozbić na większy płat. Płaty oprószyć solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Na każdym rozłożyć porcję farszu , nałożyć po plastrze sera mozzarelli, najpierw boku o ile się da zwinąć do środka a następnie ciasno zwijając w roladę. Do talerza wsypać mąkę pszenną, w drugim talerzu rozbełtać jajka a do trzeciego wsypać bułkę tartą. Rolady obtaczać najpierw w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Danie gotowe do podania.