Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super wygląda, doskonale smakuje a aromatem zachwyca.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 313
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 313
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
Filet umyć, pokroić doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać, pokroić, na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki, doprawić solą , usmażyć. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Morele , śliwki , umyć , pokroić na połowę. Jabłko obrać , pokroić w kostkę.
Na wykałaczkę nabić jabłko, morele, śliwki, żurawinę, morele , jabłko. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować plastry fileta, ułożyć porcję pieczarek oraz sera. Na jednym boku ułożyć wykałaczkę z owocami , tak postępować ze wszystkimi plastrami.
Zwinąć w roladę , jeśli zachodzi potrzeba spiąć wykałaczką i owinąć plastrami boczku, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić , piec 30 minut lub dobrego zrumienienia boczku. Podawać z ziemniakami i pomidorami.