Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 562
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 562
Składniki
Szparagi obierz i sparz we wrzątku. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Piersi z indyka przekrój tak, aby powstał jak największy płat. Następnie ubij go przez folię spożywczą i dopraw solą oraz pieprzem. Jajko wbij do miski i ubij ze szczyptą soli. Usmaż omlet.
Na ubitym płacie mięsa rozłóż plastry szynki, a na nie połóż omlet i szparagi. Całość posyp częścią tymianku, posiekaną papryczką chili, pokrojonym czosnkiem i startym serem. Mięso z nadzieniem ostrożnie zwiń i zwiąż sznurkiem. Roladę włóż do brytfanny, dodaj pokrojoną w większe kawałki dymkę, kawałki masła i resztę tymianku. Wszystko podlej winem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 °C do miękkości. Podczas pieczenia polewaj mięso wypieczonym sosem i w razie potrzeby podlewaj wodą. Z gotowej rolady zdejmij sznurki, pokrój w plastry i podawaj ze szparagami i duszonymi warzywami.Źródło: Na żywo