Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada która łączy w sobie dwa gatunki mięsa i grzyby. Polecam na obiad bo jest prosta do zrobienia i zachwyci rodzinę.Indyk jest soczysty dzięki dodatkom.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1581
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420960
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1922
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1581
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420960
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1922
Składniki
Grzyby zalewam zimną woda i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości około godzinę. Przekładam na sitko i odcedzam z wody. Na patelni przesmażam pokrojona cebulę na maśle klarowanym, dodaję grzyby i dalej smażę, sole, pieprzę, odstawiam. Filet z indyka nacinam w kilku miejscach tak żeby uzyskać jeden płat większy, delikatnie rozbijam tłuczkiem ale nie za mocno. Solę, posypuje przyprawą do indyka. Mielone doprawiam solą pieprzem, dodaję czosnek spraszany, cebulę pokrojoną drobno, majeranek i mieszam.
Na filecie z indyka układam mielone zostawiając po dwa centymetry z każdego boku, dodaję pokrojony koperek, na nim układam grzyby.
Zwijam od krótszego boku i związuję sznurkiem. Przekładam do brytfanny , wcześniej wlewam odrobinę oleju i przesmażam z każdej strony żeby się zarumieniła. Duszę na wolnym ogniu około 1,5 h, podlewam wodą od czasu do czasu i obracam.