Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada która łączy w sobie dwa gatunki mięsa i grzyby. Polecam na obiad bo jest prosta do zrobienia i zachwyci rodzinę.Indyk jest soczysty dzięki dodatkom.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 662
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4441
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1724
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 662
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4441
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1724
Składniki
Grzyby zalewam zimną woda i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości około godzinę. Przekładam na sitko i odcedzam z wody. Na patelni przesmażam pokrojona cebulę na maśle klarowanym, dodaję grzyby i dalej smażę, sole, pieprzę, odstawiam. Filet z indyka nacinam w kilku miejscach tak żeby uzyskać jeden płat większy, delikatnie rozbijam tłuczkiem ale nie za mocno. Solę, posypuje przyprawą do indyka. Mielone doprawiam solą pieprzem, dodaję czosnek spraszany, cebulę pokrojoną drobno, majeranek i mieszam.
Na filecie z indyka układam mielone zostawiając po dwa centymetry z każdego boku, dodaję pokrojony koperek, na nim układam grzyby.
Zwijam od krótszego boku i związuję sznurkiem. Przekładam do brytfanny , wcześniej wlewam odrobinę oleju i przesmażam z każdej strony żeby się zarumieniła. Duszę na wolnym ogniu około 1,5 h, podlewam wodą od czasu do czasu i obracam.