Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada która łączy w sobie dwa gatunki mięsa i grzyby. Polecam na obiad bo jest prosta do zrobienia i zachwyci rodzinę.Indyk jest soczysty dzięki dodatkom.
Grzyby zalewam zimną woda i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości około godzinę. Przekładam na sitko i odcedzam z wody. Na patelni przesmażam pokrojona cebulę na maśle klarowanym, dodaję grzyby i dalej smażę, sole, pieprzę, odstawiam.
Filet z indyka nacinam w kilku miejscach tak żeby uzyskać jeden płat większy, delikatnie rozbijam tłuczkiem ale nie za mocno. Solę, posypuje przyprawą do indyka.
Mielone doprawiam solą pieprzem, dodaję czosnek spraszany, cebulę pokrojoną drobno, majeranek i mieszam.
Na filecie z indyka układam mielone zostawiając po dwa centymetry z każdego boku, dodaję pokrojony koperek, na nim układam grzyby.
Zwijam od krótszego boku i związuję sznurkiem. Przekładam do brytfanny , wcześniej wlewam odrobinę oleju i przesmażam z każdej strony żeby się zarumieniła. Duszę na wolnym ogniu około 1,5 h, podlewam wodą od czasu do czasu i obracam.
Rolada faszerowana pieczarkami, owinięta aromatycznym boczkiem, który sprawia...
Odsłon: 12363
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 171
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 171
Składniki
Grzyby zalewam zimną woda i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości około godzinę. Przekładam na sitko i odcedzam z wody. Na patelni przesmażam pokrojona cebulę na maśle klarowanym, dodaję grzyby i dalej smażę, sole, pieprzę, odstawiam. Filet z indyka nacinam w kilku miejscach tak żeby uzyskać jeden płat większy, delikatnie rozbijam tłuczkiem ale nie za mocno. Solę, posypuje przyprawą do indyka. Mielone doprawiam solą pieprzem, dodaję czosnek spraszany, cebulę pokrojoną drobno, majeranek i mieszam.
Na filecie z indyka układam mielone zostawiając po dwa centymetry z każdego boku, dodaję pokrojony koperek, na nim układam grzyby.
Zwijam od krótszego boku i związuję sznurkiem. Przekładam do brytfanny , wcześniej wlewam odrobinę oleju i przesmażam z każdej strony żeby się zarumieniła. Duszę na wolnym ogniu około 1,5 h, podlewam wodą od czasu do czasu i obracam.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 291
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 78