Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rolada dla lubiących połączenie mięsa i owocu.Bardzo smaczna na kanapki
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso umyć,osuszyć i rozklepać uważając by go nie podziurawić.Następnie natrzeć papryką i pieprzem.
Mięso mielone przyprawić solą,pieprzem,dodać posiekaną natkę pietruszki,pokrojone w paski morele oraz masło i dokładnie wymieszać.
Rozsmarować farsz na płacie mięsa,dokładnie zrolować i obwiązać sznurkiem bawełnianym.Tak przygotowaną roladę włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,podlać delikatnie wodą (ok 3-4 łyżki),skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.Piec ok 60-70 min od czasu do czasu ją obracając.