Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rolada dla lubiących połączenie mięsa i owocu.Bardzo smaczna na kanapki
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 670
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4456
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1733
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 670
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4456
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1733
Składniki
Mięso umyć,osuszyć i rozklepać uważając by go nie podziurawić.Następnie natrzeć papryką i pieprzem.
Mięso mielone przyprawić solą,pieprzem,dodać posiekaną natkę pietruszki,pokrojone w paski morele oraz masło i dokładnie wymieszać.
Rozsmarować farsz na płacie mięsa,dokładnie zrolować i obwiązać sznurkiem bawełnianym.Tak przygotowaną roladę włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,podlać delikatnie wodą (ok 3-4 łyżki),skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.Piec ok 60-70 min od czasu do czasu ją obracając.