Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 114
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 61
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 323
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 134
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 114
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 61
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 323
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 134
Składniki
Szpinak umyć, osączyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło i dodać szpinak, smażyć mieszając, dodać przeciśnięty czosnek, chwilę razem posmażyć.
Pierś umyć, osączyć, przeciąć wzdłuż nie docinając do końca. Mięso delikatnie rozbić. Z obu stron posypać przyprawami
Na przyprawione mięso położyć szpinak i równo go rozprowadzić. Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do brytfanki (lub naczynia żaroodpornego) przykryć folią aluminiową i piec w 180 stopniach ok 1 godziny.
Rolada dobra jest do drugiego dania ale wyśmienicie smakuje też zamiast wędliny do chleba :)