Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 72
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 72
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Szpinak umyć, osączyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło i dodać szpinak, smażyć mieszając, dodać przeciśnięty czosnek, chwilę razem posmażyć.
Pierś umyć, osączyć, przeciąć wzdłuż nie docinając do końca. Mięso delikatnie rozbić. Z obu stron posypać przyprawami
Na przyprawione mięso położyć szpinak i równo go rozprowadzić. Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do brytfanki (lub naczynia żaroodpornego) przykryć folią aluminiową i piec w 180 stopniach ok 1 godziny.
Rolada dobra jest do drugiego dania ale wyśmienicie smakuje też zamiast wędliny do chleba :)