Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z jajkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji 1,50 zł
Obraną cebulę siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym maśle. 6 jajek gotujemy na twardo.
Mięso wkładamy do miski, wyrabiamy na jednolitą masę z bułką tartą, surowymi jajkami, musztardą i przesmażoną cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i majerankiem.
Na prostokątnym papierze do pieczenia rozsmarowujemy masę mięsną. Wzdłuż dłuższego boku układamy jajka ugotowane na twardo. Za pomocą papieru zwijamy mięso w roladę. Wierzch smarujemy olejem. Roladę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i na 40-50 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Gotową roladę studzimy. Podajemy na ciepło lub zimno, pokrojoną w grubsze plastry.
Wartość odżywcza jednej porcji 108 kcal Białko 14 g/Tłuszcz 11,7 g/Węglowodany 13 gŹródło: Rewia