Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Rolada świetnie się kroi.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1460
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1637
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1460
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1637
Składniki
Wyluzowałam kaczkę, luzowanie poprzez nacięcie grzbietu jest bardzo łatwe, zostawiłam tylko kości w pałkach dla kształtu, ale nie trzeba.
Płat mięsa obficie posypuje się sola, pieprzem i majerankiem. Papryką posypałam tylko po wierzchu dla koloru. Całość się zawija i związuje sznurkiem. Roladę piekłam w rękawie na warstwie cebuli, marchewki i jabłek- dodadzą wilgotności i sos sam się zrobi- wystarczy go potem przetrzeć lub zmalaksować. 2,5 h pieczenia, w 180 stopniach przez 30 minut a resztę czasu w 160 stopniach. Dałam odrobinę za dużo papryki w proszku i kolor wyszedł ciemny ale nie wpływało to na smak.
Smacznego :)