Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Rolada świetnie się kroi.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Wyluzowałam kaczkę, luzowanie poprzez nacięcie grzbietu jest bardzo łatwe, zostawiłam tylko kości w pałkach dla kształtu, ale nie trzeba.
Płat mięsa obficie posypuje się sola, pieprzem i majerankiem. Papryką posypałam tylko po wierzchu dla koloru. Całość się zawija i związuje sznurkiem. Roladę piekłam w rękawie na warstwie cebuli, marchewki i jabłek- dodadzą wilgotności i sos sam się zrobi- wystarczy go potem przetrzeć lub zmalaksować. 2,5 h pieczenia, w 180 stopniach przez 30 minut a resztę czasu w 160 stopniach. Dałam odrobinę za dużo papryki w proszku i kolor wyszedł ciemny ale nie wpływało to na smak.
Smacznego :)