Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Rolada świetnie się kroi.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 406
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2829
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 406
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2829
Składniki
Wyluzowałam kaczkę, luzowanie poprzez nacięcie grzbietu jest bardzo łatwe, zostawiłam tylko kości w pałkach dla kształtu, ale nie trzeba.
Płat mięsa obficie posypuje się sola, pieprzem i majerankiem. Papryką posypałam tylko po wierzchu dla koloru. Całość się zawija i związuje sznurkiem. Roladę piekłam w rękawie na warstwie cebuli, marchewki i jabłek- dodadzą wilgotności i sos sam się zrobi- wystarczy go potem przetrzeć lub zmalaksować. 2,5 h pieczenia, w 180 stopniach przez 30 minut a resztę czasu w 160 stopniach. Dałam odrobinę za dużo papryki w proszku i kolor wyszedł ciemny ale nie wpływało to na smak.
Smacznego :)