Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z kiszonej kapusty w cieście filo.

Rolada z kiszonej kapusty w cieście filo.

Autor:

Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16230

Dodano:

Odsłon: 638

Rolada bardzo smaczna,chrupiąca z wierzchu, z aromatycznym farszem. Polecam serdecznie:)

Składniki

  • 1,30 kg kiszonej kapusty
  • 4 cebule
  • smalec 100g pieprz i sól
  • ciasto filo
  • kminek do posypania
  • 50g masła do posmarowania
  • 1/2 szkl mleka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę zalać wodą i ugotować około 1 godz.Mam swoją ukiszona z dodatkami takimi jak marchew,kminek,ziele,liście laurowe i cebula.
    Jeśli kapusta nie ma dodatków można dodać.

    Wystudzoną kapustę odcisnąć,drobno pokroić.
    Cebule pokrojone w kotkę zeszklić na smalcu.
    Dodać kapustę i podsmażać do odparowania wody.
    Doprawić do smaku pieprzem i solą.Wystudzić.

    Ciasto filo podzielić na 2 części,ponieważ jest 7 płatów,podzieliłam jedną część na 3 płaty,a drugą na 4 płaty.

    Każdy płat posmarować pędzelkiem mlekiem i złączyć.

    Wyłożyć połowę farszu,równo rozsmarować.

  2. Ciasto zwinąć w roladę.
    Z drugą połową ciasta postąpić tak samo.

    Po wierzchu posmarować roztopionym masłem i posypać kminkiem.

    Dać no nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i piec do złotego koloru.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń