Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada bardzo smaczna,chrupiąca z wierzchu, z aromatycznym farszem. Polecam serdecznie:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96520
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1914
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5744
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5748
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96520
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1914
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5744
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5748
Składniki
Kapustę zalać wodą i ugotować około 1 godz.Mam swoją ukiszona z dodatkami takimi jak marchew,kminek,ziele,liście laurowe i cebula. Jeśli kapusta nie ma dodatków można dodać. Wystudzoną kapustę odcisnąć,drobno pokroić. Cebule pokrojone w kotkę zeszklić na smalcu. Dodać kapustę i podsmażać do odparowania wody. Doprawić do smaku pieprzem i solą.Wystudzić. Ciasto filo podzielić na 2 części,ponieważ jest 7 płatów,podzieliłam jedną część na 3 płaty,a drugą na 4 płaty. Każdy płat posmarować pędzelkiem mlekiem i złączyć. Wyłożyć połowę farszu,równo rozsmarować.
Ciasto zwinąć w roladę. Z drugą połową ciasta postąpić tak samo. Po wierzchu posmarować roztopionym masłem i posypać kminkiem. Dać no nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i piec do złotego koloru.
Smacznego życzę!