Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łata jest tańszym i dość tłustym kawałkiem tuszy jagnięcej. Doprawiona ziołami, wolno pieczona staje się prawdziwym rarytasem :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15532
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 343
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2821
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15532
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 343
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2821
Składniki
Płat mięsa ułożyć na desce, natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować harissą, posypać siekanymi ziołami i otartą z cytryny skórką. Zwinąć ciasno w roladę, związać sznurkiem.
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Cebulę obrać, pokroić w ósemki, położyć do brytfanny, zalać winem. Na wierzchu położyć mięso, naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec przez 3 godziny.