Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łata jest tańszym i dość tłustym kawałkiem tuszy jagnięcej. Doprawiona ziołami, wolno pieczona staje się prawdziwym rarytasem :)
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12498
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5027
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 82
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12498
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5027
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 82
Składniki
Płat mięsa ułożyć na desce, natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować harissą, posypać siekanymi ziołami i otartą z cytryny skórką. Zwinąć ciasno w roladę, związać sznurkiem.
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Cebulę obrać, pokroić w ósemki, położyć do brytfanny, zalać winem. Na wierzchu położyć mięso, naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec przez 3 godziny.