Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łata jest tańszym i dość tłustym kawałkiem tuszy jagnięcej. Doprawiona ziołami, wolno pieczona staje się prawdziwym rarytasem :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Płat mięsa ułożyć na desce, natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować harissą, posypać siekanymi ziołami i otartą z cytryny skórką. Zwinąć ciasno w roladę, związać sznurkiem.
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Cebulę obrać, pokroić w ósemki, położyć do brytfanny, zalać winem. Na wierzchu położyć mięso, naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec przez 3 godziny.