Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobre danie jak na grilla tak i z piekarnika.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94109
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94109
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
W pierwszej kolejności to szykujemy mięso. Namaczamy bułkę w mleku aby nam dobrze byłą ją połączyć z mięsem.Dodajemy wszystkie składniki i bardzo dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy do lodówki na jakieś 2 godz.
Na ściereczce układamy plastry boczku wzdłuż jeden przy drugim aby nie było szpar między nimi. Wcześniej przygotowane mięso układamy na boczku równomiernie je rozprowadzając.Zostawiamy od góry trochę boczku bez mięsa około 10 cm.Na mięso w poprzek układamy ser żółty ukrojony w kształcie prostokąta o bokach 2x2 cm. Tak przygotowane zaczynamy zwijać. Starajmy się zwinąć w miarę ściśle.Na końcu zwijania reszta boczku bez mięsa ładnie nam się przyklei z drugim boczkiem. Ja dla pewności całość jeszcze połapałem wykałaczkami.Tak przygotowaną roladę wkładamy do brytfanki i pieczemy w tem. 170 st. aż boczek się ładnie zarumieni. Od czasu do czasu smarujemy roladą sosem co zbierze nam się w brytfance.Po upieczeniu kroimy plastry około 3-4 cm. i podajemy z czym uważamy za stosowne. SMACZNEGO.......