Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromną zaletą tego dania jest to, że doskonale smakuje zarówno na ciepło na obiad z ziemniaczkami czy kluskami śląskimi, jak i na zimno do chleba.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Mięso mielone mieszamy z parmezanem, jajkami, posiekanym czosnkiem - całość doprawiamy przyprawami według uznania i wyrabiamy na jednolitą masę. Urywamy dwa kawałki folii aluminiowej, zakładamy jeden na drugi (dłuższym bokiem do siebie) - tak by powstał duży prostokąt, na którym rozkładamy mięso mielone. Na nie kruszymy fetę i pokrojone na kawałki suszone pomidory. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Owijamy folią i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie rozcinamy folię i na górze układamy ser żółty i zapiekamy kolejne 15 minut. Podajemy na ciepło z ziemniaczkami lub z kluskami śląskimi i sosem lub na zimno do kanapki.