Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromną zaletą tego dania jest to, że doskonale smakuje zarówno na ciepło na obiad z ziemniaczkami czy kluskami śląskimi, jak i na zimno do chleba.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Składniki
Mięso mielone mieszamy z parmezanem, jajkami, posiekanym czosnkiem - całość doprawiamy przyprawami według uznania i wyrabiamy na jednolitą masę. Urywamy dwa kawałki folii aluminiowej, zakładamy jeden na drugi (dłuższym bokiem do siebie) - tak by powstał duży prostokąt, na którym rozkładamy mięso mielone. Na nie kruszymy fetę i pokrojone na kawałki suszone pomidory. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Owijamy folią i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie rozcinamy folię i na górze układamy ser żółty i zapiekamy kolejne 15 minut. Podajemy na ciepło z ziemniaczkami lub z kluskami śląskimi i sosem lub na zimno do kanapki.