Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromną zaletą tego dania jest to, że doskonale smakuje zarówno na ciepło na obiad z ziemniaczkami czy kluskami śląskimi, jak i na zimno do chleba.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35997
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35997
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
        
        
                Składniki
Mięso mielone mieszamy z parmezanem, jajkami, posiekanym czosnkiem - całość doprawiamy przyprawami według uznania i wyrabiamy na jednolitą masę. Urywamy dwa kawałki folii aluminiowej, zakładamy jeden na drugi (dłuższym bokiem do siebie) - tak by powstał duży prostokąt, na którym rozkładamy mięso mielone. Na nie kruszymy fetę i pokrojone na kawałki suszone pomidory. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Owijamy folią i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie rozcinamy folię i na górze układamy ser żółty i zapiekamy kolejne 15 minut. Podajemy na ciepło z ziemniaczkami lub z kluskami śląskimi i sosem lub na zimno do kanapki.