Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z mięsa mielonego i pieczerek

Rolada z mięsa mielonego i pieczerek

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1235

Dodano:

Odsłon: 2938

Pyszna rolada upieczona z mięsa mielonego z dodatkiem pieczarek, świetny pomysł na obiad.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z mięsa mielonego i pieczerek

Przygotowanie

  1. 1.Cebule pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju, połowę cebuli dodać do mięsa.
    2.Do pozostałej na patelni cebuli dodać umyte i pokrojone pieczarki, smażyć 10 minut często mieszając.
    3.Do mięsa dodać jajko, sól, pieprz, zioła i dokładnie wyrobić na gładką masę.
    4.Papier do pieczenia posmarować olejem i wyłożyć mięso formując prostokąt, na środku ułożyć grzyby.

  2. 5.Zwinąć mięso formując roladę tak aby grzyby znalazły się w środku.
    Zawinąć roladę szczelnie papierem i przełożyć na blachę.
    Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Kroić w plastry , podawać z ziemniakami i surówką lub na zimno do pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetpak 19 grudnia 2017 Bardzo często robię dla domowników tego typu pieczeń z mięsa mielonego. Takie dania lubią przede wszystkim dzieci, bo mięsko jest miękkie i smaczne...Polecam :) Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 grudnia 2017 Super rzecz, ale to już na poniedziałkowy obiad xD

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń