Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego, ciekawego i smacznego na domowy obiad .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1018
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1018
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Składniki
Na patelnię nakładamy masło dokładamy szpinak . Smażymy do rozmrożenia i odparowania wody ze szpinaku . Doprawiamy przyprawami sól , pieprz i suszony czosnek . Pozostawiamy do wystudzenia .
Do mielonego mięsa indyczego dokładamy jajko , czosnek oraz do smaku sól , pieprz biały oraz majeranek . Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę . Następnie rozkładamy na papierze do pieczenia na prostokąt o grubości około 10 cm .
Na rozłożone mięso wykładamy szpinak oraz poszarpaną mozzarellę .
Gotowe mięso zwijamy w rulon , zawijamy w papier na którym było rozłożone mięso , przekładamy do naczynia żaroodpornego lub długiej brytfanki i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę . Następnie wyciągamy , odkrywany mięso , pieczemy około 30 minut w 150 °C z termoobiegiem w parze wodnej ( na dnie piekarnika musimy mieć naczynie z wodą ) po upływie tego czasu przełączamy na opcję góra-dół i temperaturze 200 °C na kolejne 30 do 40 minut .
Po upieczeniu gotową roladę kroimy w plastry i podajemy z ulubioną surówka .