Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-12-2024
Pyszna rolada z mięsa mielonego z dodatkiem pieczarek i żółtego sera smakuje wyśmienicie na ciepło jak i zarówno na zimno. Będzie idealnym dodatkiem do obiadku . Sprawdzi się również na świątecznym stole.
Tacka, miska,folia spożywcza, niż,deska,tarka, patelnia.naczynie żaroodporne
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 850
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 838
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 850
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 838
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Do zmielonego mięska dodaje przyprawy i odstawiam najlepiej na noc by mięsko fajnie przeszło.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucam pokrojoną cebulę,smażę chwilę i dodaje starta marchewkę i czosnek. Trzymam na palniku aż cały płyn odparuje. Pieczarki można przełożyć jeszcze na sitko by pozbyć się nadmiaru płynu.
Następnego dnia do mięska dodaje jajka,płatki,pietruszkę i ponownie wszystko mieszam. Na średnia tackę nakładam folię,na folię mięsko .Rozprowadzamy po całej wielkości tacki.Starty ser dodaje do pieczarek i następnie pieczarki nakładam na mięsko.Zawijam roladę za pomocą foli i na wierzch układam plastry boczku Naczynie żaroodporne smaruje za pomocą pędzelka olejem. Przekładam roladę do naczynia i piekę w rozgrzanym piekarniku temperatura 200 stopni godzinę i 10 minut z termoobiegiem. Rolada jest przepyszna
.