Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z mięsem mielonym

Rolada z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 154

Dodano:

Odsłon: 2212

Pyszne danie, które robiłam na święta i różne okazje

Składniki

  • Ciasto: 1 szkl majonezu, 4 jajka surowe,
  • 30 dag żółtego startego sera
  • Farsz: 1-2 jajka, 0,5 kg mięsa mielonego; pieprz, sól, 0,5 kg pieczarek; 2 cebule, 1 papryka czerwona
  • pergamin, olej, sos czosnkowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto wymieszać i wyłożyć na pergamin piec 20- 30 minut.

  2. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce. Mięso mielone doprawiamy przyprawami. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Razem wszystko wymieszać i wyłożyć na upieczone ciasto. Zwinąć w roladę i owiniętą pergaminem piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym . Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń