Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna rolada z piersi indyka, nadziewana pieczarkami i brokułem. Polana grzybowym sosikiem, w towarzystwie białej kapustki i kluseczek lub ziemniaczków, rewelacja:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22511
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14804
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4595
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44047
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22511
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14804
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4595
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44047
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebulę, szklimy około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki, obsypujemy odrobiną soli i pieprzu. Podsmażamy około 10 minut. Zostawiamy na chwilę do przestygnięcia.
Brokuła myjemy, dzielimy na małe różyczki i podgotowujemy na półmiękko.
Mięso myjemy i osuszamy. Rozbijmy delikatnie z jednej strony przez folię spożywczą, uważając aby nie uszkodzić mięsa. Rozbite mięso delikatnie solimy i pieprzymy oraz obsypujemy natką pietruszki, nakładamy pieczarki, brokuły, a następnie zwijamy w roladę i zwijamy nitką, tak aby nadzienie nie wyciekało.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wkładamy zwiniętą roladę i obsmażamy po kilka minut z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem grzybowym. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut, co jakiś czas obracając i polewając bulionem. Wyjmujemy i odstawiamy na chwilę aby mięso odpoczęło.
Roladę wyjmujemy odwijamy z nitki i kroimy na plastry. Większość bulionu przelewamy do szerokiego garnka, wstawiamy na kuchenkę i dodajemy 1 łyżkę masła. W pozostawionym bulionie roztrzepujemy mąkę. W gotującym się bulionie rozprowadzamy roztrzepaną mąkę, szybko mieszamy i zagotowujemy. Następnie wkładamy mięso i chwilę podgrzewamy. Podajemy polane sosem z ulubionymi dodatkami.