Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z omletów"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 358
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 159
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 358
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 159
Składniki
Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, a następnie energicznie wymieszaj z mąką. Rozlej masę na patelnię i usmaż 4 omlety.
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę i rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj rozmrożony i dobrze odciśnięty szpinak. Smaż warzywa kilka minut, po czym dopraw je solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ser żółty zetrzyj na tarce, a biały posól i rozgnieć.
Każdy z usmażonych omletów posmaruj białym serem oraz masą szpinakową i zwiń w rulony. Pokrój je na dość grube plastry i posyp startym serem żółtym. Serwuj z lampką białego wina.Źródło: Telemax