Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z piersi indyka z kurkami, w kurkowym sosie.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 110
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 483
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 203
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 110
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 483
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 203
Składniki
Rozmroziłam składniki.
Na patelni podsmażyłam kurki z posiekanym czosnkiem, posoliłam je i popieprzyłam i dodałam łyżkę miodu dla neutralizacji "gorzkości". Połowę kurek lekko posiekałam. Miałam nierówny kawałek piersi, rozkroiłam ą na centymetrowe plastry- lekko rozbiłam i ułożyłam w prostokąt- na zakładkę- najlepiej na folii spożywczej- łatwiej będzie zawijać. Mięso posypałam solą i pieprzem, posmarowałam musztardą a potem na połowie ułożyłam kurki.
Roladę zawinęłam, jeszcze obsypałam solą i obsmażyłam.
Podlałam mlekiem sojowym, dodałam kostkę, kurkumę, pieprz i suszony czosnek. I dusiłam godzinę na małym ogniu pod przykryciem. Pewnie można krócej ale chciałam aby wszystko ładnie przeszło smakami. Wyjęłam roladę, do sosu dodałam pozostałe kurki, , sos zagęściłam rozmieszaną w wodzie mąką i całość posypałam natką.
Tak się prezentowała bezpośrednio przed konsumpcją.
Smacznego :)