Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z piersi indyka z kurkami, w kurkowym sosie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44849
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 719
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44849
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 719
Składniki
Rozmroziłam składniki.
Na patelni podsmażyłam kurki z posiekanym czosnkiem, posoliłam je i popieprzyłam i dodałam łyżkę miodu dla neutralizacji "gorzkości". Połowę kurek lekko posiekałam. Miałam nierówny kawałek piersi, rozkroiłam ą na centymetrowe plastry- lekko rozbiłam i ułożyłam w prostokąt- na zakładkę- najlepiej na folii spożywczej- łatwiej będzie zawijać. Mięso posypałam solą i pieprzem, posmarowałam musztardą a potem na połowie ułożyłam kurki.
Roladę zawinęłam, jeszcze obsypałam solą i obsmażyłam.
Podlałam mlekiem sojowym, dodałam kostkę, kurkumę, pieprz i suszony czosnek. I dusiłam godzinę na małym ogniu pod przykryciem. Pewnie można krócej ale chciałam aby wszystko ładnie przeszło smakami. Wyjęłam roladę, do sosu dodałam pozostałe kurki, , sos zagęściłam rozmieszaną w wodzie mąką i całość posypałam natką.
Tak się prezentowała bezpośrednio przed konsumpcją.
Smacznego :)