Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super na przyjecia,swietnie sie prezetuje i swietnie smakuje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28048
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28048
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
FARSZ,2 jajka,marchewke,selera ugotowac,boczek i pietruszke posieka,ugotowane warzywa i jaja posiekac,wszystko razem wymieszac.
mieso wymieszac z posiekana cebula,dwoma surowymi jajkami dosypujac bulke tarta,dosmaczyc.
mokra serwete rozlozyc na stole,na niej ulozyc mase miesna,formowac z miesa prostokat o grubosci 1,5 cm,na miesie rownomiernie rozlozyc farsz,serwete podnosic oburacz rownomiernie,tak by mieso zwinelo sie w rolade.
rolade wlozyc do wysmarowanej tluszczem brytfanki,posmarowac rozbetanym jajkiem,posypac serem i polac zmieszanym roztopionym tluszczem,piec w piekarniku rozgrzanym do 180s okolo 45 min