Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super na przyjecia,swietnie sie prezetuje i swietnie smakuje.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8470
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1722
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8470
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1722
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
FARSZ,2 jajka,marchewke,selera ugotowac,boczek i pietruszke posieka,ugotowane warzywa i jaja posiekac,wszystko razem wymieszac.
mieso wymieszac z posiekana cebula,dwoma surowymi jajkami dosypujac bulke tarta,dosmaczyc.
mokra serwete rozlozyc na stole,na niej ulozyc mase miesna,formowac z miesa prostokat o grubosci 1,5 cm,na miesie rownomiernie rozlozyc farsz,serwete podnosic oburacz rownomiernie,tak by mieso zwinelo sie w rolade.
rolade wlozyc do wysmarowanej tluszczem brytfanki,posmarowac rozbetanym jajkiem,posypac serem i polac zmieszanym roztopionym tluszczem,piec w piekarniku rozgrzanym do 180s okolo 45 min