Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z włoskiej kapusty"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 20
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24202
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 20
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24202
Składniki
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>
Liście kapusty myję i wkładam do gorącego bulionu warzywnego. Blanszuję 1–2 minuty, osączam na sicie, wywar pozostawiam. Liście osuszam i wycinam zgrubienia. Cebulę obieram, siekam. Paprykę oczyszczam, kroję w niewielką kostkę.
Do miski przekładam mięso, ryż, cebulę, paprykę, koperek i bułkę tartą. Wbijam jajka, przyprawiam słodką i ostrą mieloną papryką oraz solą i pieprzem. Wyrabiam na jednolitą masę.
Osiem liści kapusty rozkładam na prostokąt, nakładam farsz mięsny. Zwijam od dłuższego boku w roladę, związuję nicią. Tak przygotowaną roladę przekładam do naczynia żaroodpornego, zalewam bulionem, w którym blanszowały się liście.
Dokładam listki laurowe, ziele angielskie i przykrywam pozostałymi liśćmi, by zapobiec przypieczeniu. Roladę piekę pod przykry ciem 40 min w 180 st. Pod koniec zalewam sosem pomidorowym.Źródło: Tina