Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-12-2024
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Świetnie smakuje podana na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno w formie przekąski.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Składniki
Schab rozcinamy na prostokątny płat (przesuwając noże od zewnątrz do środka), tak aby po rozłożeniu powstał duży płat mięsa, uważamy żeby nie przeciąć do końca.
Tak przygotowane mięso rozbijamy tłuczkiem.
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką słodką i ostrą oraz majerankiem.
Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną natkę pietruszki – około 2 łyżki, jajko oraz doprawiamy do smaku. Gdy masa z mięsa jest zbyt rzadka, dosypujemy bułki tartej. Masę wyrabiany do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na folii aluminiowej rozkładamy płat mięsa, układamy na nim plasterki żółtego sera, pokrojone w paseczki paprykę i cebulę. Nie wierzch wykładamy mięso mielone, lekko dociskając.
Całość zwijamy, jak roladę, przewiązujemy nicią i wraz z folią, na której było wyłożone mięso, wkładamy do keksówki. Przykrywamy wierzch wystająca folią.
Roladę pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 200stopniach, następnie 70-80 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia wyciągamy roladę z piekarnika, odwijamy ostrożnie folię, roladę polewamy sokiem powstałym podczas pieczenia, posypujemy majerankiem oraz słodką i ostrą papryką. Całość chwilę zapiekamy, aby rolada się zarumieniła.