Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada ze schabu z pieczarkami i kolorowym pieprzem

Rolada ze schabu z pieczarkami i kolorowym pieprzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 448

Dodano:

Odsłon: 1772

Delikatna, pikantna i smaczna rolada ze schabu z pieczarkami i kolorowym pieprzem.

Składniki

  • 1.2 kg schabu
  • 600 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 80 g pieprzu kolorowego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu mielonego
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada ze schabu z pieczarkami i kolorowym pieprzem

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy, pieprzymy i chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia.

  2. Schab oczyszczamy i przecinamy na pół tak żeby go nie przekroić. Każdą połówkę nacinamy również na pół. Jak naciąć prawidłowo schab znajdziesz w filmie na dole.

    Nacięty przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem.

  3. Rozbitą część mięsa posypujemy solą i pieprzem. Nakładamy farsz z pieczarek i zwijamy w roladę.

  4. Roladę przekładamy do naczynia do zapiekania. Smarujemy z wierzchu musztardą i posypujemy ziarenkami pieprzu.

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperatura 180 °C funkcja góra/dół i pieczemy przez 1h i 10 minut.

  5. Rolada jest już gotowa, idealna na ciepło lub na zimno. Wywar który nam został w naczyniu możemy wykorzystać jako sos.

    Smacznego…!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń