Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 448
Dodano: 13.01.2021
Odsłon: 1772
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy, pieprzymy i chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia.
Schab oczyszczamy i przecinamy na pół tak żeby go nie przekroić. Każdą połówkę nacinamy również na pół. Jak naciąć prawidłowo schab znajdziesz w filmie na dole.
Nacięty przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem.
Rozbitą część mięsa posypujemy solą i pieprzem. Nakładamy farsz z pieczarek i zwijamy w roladę.
Roladę przekładamy do naczynia do zapiekania. Smarujemy z wierzchu musztardą i posypujemy ziarenkami pieprzu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperatura 180 °C funkcja góra/dół i pieczemy przez 1h i 10 minut.
Rolada jest już gotowa, idealna na ciepło lub na zimno. Wywar który nam został w naczyniu możemy wykorzystać jako sos.
Smacznego…!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila wczoraj, o 06:59Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Ale Pan to MISTRZ jest.Gratuluje :-)
1 Kto głosował? | Odpowiedz