Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85096
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2389
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9907
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3805
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7008
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85096
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2389
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9907
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3805
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7008
Składniki
Filet delikatnie rozbijamy. Przeciskamy czosnek przez praskę i smarujemy nim filet < z jednej strony> następnie posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Przyprawiamy go także przyprawą do kurczaka oraz słodką papryką. Posiekany lubczyk rozkładamy równomiernie na filecie.Mieszamy łyżkę oliwy z odrobiną sosu sojowego i polewamy nasz filet. Następnie zaginamy boki i zwijamy. Wierzch roladki posypujemy pieprzem, solą oraz słodką papryką. Zawijamy w papier do pieczenia. Następnie owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 45 minut.