Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Składniki
Filet delikatnie rozbijamy. Przeciskamy czosnek przez praskę i smarujemy nim filet < z jednej strony> następnie posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Przyprawiamy go także przyprawą do kurczaka oraz słodką papryką. Posiekany lubczyk rozkładamy równomiernie na filecie.Mieszamy łyżkę oliwy z odrobiną sosu sojowego i polewamy nasz filet. Następnie zaginamy boki i zwijamy. Wierzch roladki posypujemy pieprzem, solą oraz słodką papryką. Zawijamy w papier do pieczenia. Następnie owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 45 minut.