Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2120
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6419
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 885
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2120
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6419
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 885
Składniki
Filet delikatnie rozbijamy. Przeciskamy czosnek przez praskę i smarujemy nim filet < z jednej strony> następnie posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Przyprawiamy go także przyprawą do kurczaka oraz słodką papryką. Posiekany lubczyk rozkładamy równomiernie na filecie.Mieszamy łyżkę oliwy z odrobiną sosu sojowego i polewamy nasz filet. Następnie zaginamy boki i zwijamy. Wierzch roladki posypujemy pieprzem, solą oraz słodką papryką. Zawijamy w papier do pieczenia. Następnie owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na około 45 minut.