Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie - ryba z pesto!
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 571
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1228
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4887
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 571
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1228
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4887
Składniki
Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy, aż szpinak zmięknie. Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem. Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie. Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę. Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni. Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki. Pesto: Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka. Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski. Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto. Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.