Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie - ryba z pesto!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2563
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2901
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2563
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2901
Składniki
Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy, aż szpinak zmięknie. Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem. Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie. Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę. Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni. Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki. Pesto: Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka. Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski. Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto. Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.