Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie - ryba z pesto!
Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy,
aż szpinak zmięknie.
Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem.
Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie.
Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę.
Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni.
Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki.
Pesto:
Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce.
Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka.
Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski.
Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto.
Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.
Pyszne roladki z łososia wędzonego, idealna zakąska.
Odsłon: 13693
Przepis pomoże Ci przygotować obiad, gdy zapomnisz rozmrozić mięso. Danie pr...
Odsłon: 64
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem...
Odsłon: 3127
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1587
Fit obiad - kasza kuskus, rolada z oliwkami i fasolka szparagowa to zdecydowa...
Odsłon: 156
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 411
Przepis pomoże Ci przygotować obiad, gdy zapomnisz rozmrozić mięso. Danie pr...
Odsłon: 64
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem...
Odsłon: 3127
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1587
Fit obiad - kasza kuskus, rolada z oliwkami i fasolka szparagowa to zdecydowa...
Odsłon: 156
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 411
Składniki
Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy, aż szpinak zmięknie. Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem. Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie. Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę. Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni. Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki. Pesto: Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka. Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski. Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto. Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wegetariańskie szaszłyki z sera paneer, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Dania główne
Ogórki, cukinia, koper włoski, biała kasza gryczana i kiszona cytryna
Dania główne
Kawałki kurczaka w domowej mieszance przypraw shawarma/szawarma.przygotowane w multicookerze instant pot.
Dania główne
Flaki w pomidorach
Wegetariańskie szaszłyki z sera paneer, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przepyszne aromatyczne szaszłyki marynowane w indyjskich przyprawach, zadowol...
Odsłon: 16
Ogórki, cukinia, koper włoski, biała kasza gryczana i kiszona cytryna
Warzywna potrawka z pyszną kiszoną cytryną, podana z białą kaszą gryczaną. Po...
Odsłon: 36