Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad..
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Piersi z kurczaka rozcinamy tak by powstał płat o grubości około 1 cm. Mięso przykrywamy folią spożywczą i lekko rozbijamy by nie porobiły się w nim dziury. Następnie kroimy natkę pietruszki oraz czosnek na drobno.
Mięso solimy, wykładamy na nie natkę, czosnek oraz parę wiórków masła i równo rozkładamy po całym płacie piersi kurczaka. Mięso ciasno zawijamy jak na roladę, boki wciskamy do środka i obwiązujemy nicią kuchenną. To samo robimy z drugą piersią. Wierzch roladek posypujemy ulubionymi przyprawami, solą, pieprzem i wkładamy je do rękawa do pieczenia wraz z rozdrobnioną resztą masła.
Rękaw do pieczenia zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Roladę pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Około 10 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso z wierzchu się przypiekło. Z powstałego tłuszczyku wychodzi znakomity sos! Smacznego! :)