Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad..
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Piersi z kurczaka rozcinamy tak by powstał płat o grubości około 1 cm. Mięso przykrywamy folią spożywczą i lekko rozbijamy by nie porobiły się w nim dziury. Następnie kroimy natkę pietruszki oraz czosnek na drobno.
Mięso solimy, wykładamy na nie natkę, czosnek oraz parę wiórków masła i równo rozkładamy po całym płacie piersi kurczaka. Mięso ciasno zawijamy jak na roladę, boki wciskamy do środka i obwiązujemy nicią kuchenną. To samo robimy z drugą piersią. Wierzch roladek posypujemy ulubionymi przyprawami, solą, pieprzem i wkładamy je do rękawa do pieczenia wraz z rozdrobnioną resztą masła.
Rękaw do pieczenia zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Roladę pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Około 10 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso z wierzchu się przypiekło. Z powstałego tłuszczyku wychodzi znakomity sos! Smacznego! :)