Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Agatki

Roladki Agatki

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 378

Pyszne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ papryki czerwonej
  • Cebula
  • ½ brokuł
  • 3 plastry sera żółtego
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki Agatki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
    2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie
    3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    4. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki
    5. Pod koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem
    6. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw

  2. 7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej
    8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

  3. 9. Roladki gotowe
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 czerwca Fajne - chyba się znajdą na moim urodzinowym przyjęciu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 czerwca Moja siostra ma tak na imię, ale takich nie robi;p
Dawaj ile masz, u mnie wszystko się zje :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń