Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję na obiad delikatne mięso z kurczaka z kolorowym farszem w aromatycznym sosie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4858
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12764
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3179
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 935
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4858
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12764
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3179
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 935
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach. 3. Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki.
4. Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki.
5. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Na drugiej patelni lub w większym garnku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kostki rosołowe, sos sojowy, przecier. 7. Do sosu przekładamy obsmażone roladki i gotujemy.
8. Gdy mięso jest już miękkie, przekładamy roladki do naczynia i a sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
9. Na koniec roladki polewamy sosem. 10. Danie gotowe. 11. Smacznego.