Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki cielęce z białymi szparagami"
Składniki
Grzyby namocz i odstaw. Mięso pokrój w plastry i rozbij je przez folię spożywczą. Następnie dopraw solą i pieprzem.
Liście szpinaku sparz we wrzątku i odsącz. Na plastrach mięsa rozłóż boczek tak, aby większa część wystawała. Na nim ułóż szpinak i część pokrojonych szparagów. Mięso zwiń w roladki i owiń je wystającym bekonem.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladki, aż ładnie się zarumienią. Następnie wyjmij je i odstaw w ciepłe miejsce. Do wysmażonego sosu wlej bulion wołowy, zagotuj i wrzuć resztę masła. Dodaj grzyby razem z wodą, w której się moczyły, wymieszaj i podgotuj. Włóż mięso i podgrzej w sosie. Danie podawaj ze szparagami i pieczonymi ziemniakami.
Jak przygotować szparagi
Szparagi dokładnie oczyść i umyj pod bieżącą, wodą. Obierz obieraczką i odłam wszystkie zdrewniałe końce.
Następni pokrój je na mniejsze kawałki (grubsze przekrój według potrzeby na pół) i dopraw solą oraz pieprzem.
Szparagi wymocz w wodzie z dodatkiem cytryny. Włóż do rondelka z wodą i połową masła. Gotuj przez 15 minut.Źródło: Na żywo