Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38643
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38643
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Filet z piersi kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na dwie części. Rozciąć w poziomie, rozbić przy pomocy tłuczka. Mięso delikatnie oprószyć czerwoną papryką, czosnkiem staropolskim, majerankiem i solą do smaku. Na każdej porcji ułożyć centralnie kaszankę, wcześniej pozbawioną osłonki i pokrojone w paski ogórki kiszone oraz pokrojoną w paski paprykę. Dołożyć jeszcze po pasku żółtego sera. Całość zwinąć. W naczyniu żaroodpornym, wcześniej posmarowanym olejem rzepakowy, ułożyć roladki łączeniem do dołu. Można pomóc sobie wykałaczkami i pospinać roladki. Wierzch oprószyć czerwoną papryką. Na wierzchu poukładać półplasterki czerwonej cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 -40 min. Przed końcem pieczenia położyć jeszcze na wierzchu po plasterku żółtego sera i zapiec. Smacznego.