Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16930
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 493
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 61
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16930
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 493
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 61
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2710
Składniki
Filet z piersi kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na dwie części. Rozciąć w poziomie, rozbić przy pomocy tłuczka. Mięso delikatnie oprószyć czerwoną papryką, czosnkiem staropolskim, majerankiem i solą do smaku. Na każdej porcji ułożyć centralnie kaszankę, wcześniej pozbawioną osłonki i pokrojone w paski ogórki kiszone oraz pokrojoną w paski paprykę. Dołożyć jeszcze po pasku żółtego sera. Całość zwinąć. W naczyniu żaroodpornym, wcześniej posmarowanym olejem rzepakowy, ułożyć roladki łączeniem do dołu. Można pomóc sobie wykałaczkami i pospinać roladki. Wierzch oprószyć czerwoną papryką. Na wierzchu poukładać półplasterki czerwonej cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 -40 min. Przed końcem pieczenia położyć jeszcze na wierzchu po plasterku żółtego sera i zapiec. Smacznego.