Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 81
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 285
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1072
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 687
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 81
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 285
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1072
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 687
Składniki
Filet z piersi kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na dwie części. Rozciąć w poziomie, rozbić przy pomocy tłuczka. Mięso delikatnie oprószyć czerwoną papryką, czosnkiem staropolskim, majerankiem i solą do smaku. Na każdej porcji ułożyć centralnie kaszankę, wcześniej pozbawioną osłonki i pokrojone w paski ogórki kiszone oraz pokrojoną w paski paprykę. Dołożyć jeszcze po pasku żółtego sera. Całość zwinąć. W naczyniu żaroodpornym, wcześniej posmarowanym olejem rzepakowy, ułożyć roladki łączeniem do dołu. Można pomóc sobie wykałaczkami i pospinać roladki. Wierzch oprószyć czerwoną papryką. Na wierzchu poukładać półplasterki czerwonej cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 -40 min. Przed końcem pieczenia położyć jeszcze na wierzchu po plasterku żółtego sera i zapiec. Smacznego.