Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, roladki drobiowe faszerowane serem mozzarella, ziemniaki pieczone z farszem serowym oraz jako surówka, kwiatek z ogórka z żurawinami. :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Składniki
Wymyte filety nadcinamy tak żeby rozłożyć nadcięty filet, solimy, pieprzymy. Połowę rozciętego fileta smarujemy sosem pesto i posypujemy serem mozzarella.
Składamy filet do pozycji jaką miał przed rozcięciem.
Złożony filet zawijamy w plastry boczku.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Taką czynność wykonujemy ze wszystkimi filetami. Podsmażone filety na rumiany kolor zawijamy każdy z osobna w folię aluminiową, układamy na blachę do pieczenia. W Obranych ziemniakach drążymy dziurę wyrzynarką do wycinania ogryzków z jabłek. Kołek z wydrążonego ziemniaka ucinamy 1,5 cm z każdej strony. Odcięte kawałki będą korkami do zatykania.Wkładamy jeden korek, napełniamy wydrążony otwór w ziemniaku serem, uciskamy żeby sera więcej weszło. Zatykamy drugim korkiem i tak robimy ze wszystkimi ziemniakami. Tak przygotowane ziemniaki zapiekamy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor, tak jak frytki. Rumiane ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i układamy na blasze obok roladek. Pieczemy w piekarniku 40 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Robimy na talerzu dekorację z plasterków ogórka w kształcie kwiatka, ozdabiamy mrożoną żurawiną błotnistą.
Obok kwiatka z ogórka układamy upieczone, faszerowane ziemniaki i roladkę.
Smacznego :)