Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki drobiowe na warzywach"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowa.
Oliwę rozgrzej na patelni, wsyp mieszankę warzywną, podduś. Oprósz solą i pieprzem.
Filety z piersi kurczaka przekrój na pół, rozbij na cienkie plastry, przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozsmaruj farsz, zwiń, zepnij wykałaczkami. Włóż do rondla, zalej bulionem (powinien przykryć roladki). Gotuj pod przykryciem ok. 40 minut.
Rzodkiewki posiekaj, pomidor pokrój na kawałki, liście sałaty porwij w palcach. Warzywa i grzanki ułóż na talerzach. Rola dki pokrój w plastry, ułóż na warzywach. Udekoruj plastrami czerwonej cebuli.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie