Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe w płatkach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, delikatnie rozbij. Kilka łyżek oliwy wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich, ostrej papryki, czosnku i przyprawy do kebabu. Posmaruj mięso, wstaw na noc do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, umyj, pokrój w drobne paski. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki, wymieszaj, oprósz solą i pieprzem. Smaż ok. 10 minut.
Na każdym filecie kurczaka ułóż plasterek szynki, 2 łyżki farszu pieczarkowego, posyp serem. Mocno zwiń, zepnij wykałaczką. Płatki kukurydziane rozgnieć. Każdą roladkę dokładnie obtocz w płatkach. Ułóż w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 min w 150°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie