Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe w płatkach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1531
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14769
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6083
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1531
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14769
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6083
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, delikatnie rozbij. Kilka łyżek oliwy wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich, ostrej papryki, czosnku i przyprawy do kebabu. Posmaruj mięso, wstaw na noc do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, umyj, pokrój w drobne paski. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki, wymieszaj, oprósz solą i pieprzem. Smaż ok. 10 minut.
Na każdym filecie kurczaka ułóż plasterek szynki, 2 łyżki farszu pieczarkowego, posyp serem. Mocno zwiń, zepnij wykałaczką. Płatki kukurydziane rozgnieć. Każdą roladkę dokładnie obtocz w płatkach. Ułóż w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 min w 150°C.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie