Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z brokułem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1359
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Brokuł dziele na małe różyczki, gotuję w osolonej wodzie. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, koperek drobno szatkuję. Brokuł po ugotowaniu ugniatam widelcem, dodaję koperek, masło, ser, dokładnie mieszam.
3. Farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety gotowe, podaję z surówka oraz ziemniakami. 7. Smacznego.