Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie roladki drobiowe na każdą okazje. Roladki drobiowe są smaczne, szybko sie je przygotowuje i smakują każdemu.
patelnia, tłuczek, talerze, nóż,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2800
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14531
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2800
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14531
Składniki
Mięso drobiowe myjemy osuszamy a następnie kroimy w plastry. Każdy plaster lekko rozbijamy tak by nie porobić dziur, oprószamy pieprzem i solą oraz lekko przyprawą do kurczaka. Natkę pietruszki płuczemy i siekamy, suszone pomidory kroimy w paski, paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w słupki. Na mięsnych płatach rozkładamy słupki papryki , suszone pomidory, posypujemy natką pietruszki , nakładamy żółty ser pokrojony w paski oraz plastry mozzarelli. Całość zwijamy w roladki. Panierujemy w jajku, tartej bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu roladki można pokroić w grubsze plastry. Podajemy do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.