Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste i łatwe do przygotowania roladki drobiowe z pieczarkami idealne na różne okazje jako danie główne lub obiadowe.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 178
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 178
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 135
Składniki
Filety opłukaj przekrój wzdłuż na pół i lekko rozbij . Posyp solą , pieprzem oraz przyprawą gyros , zostaw na pół godziny .
Pieczarki obierz , pokrój i opłukaj . Cebule obierz , pokrój i podsmaż na oleju , dodaj pieczarki dopraw solą , pieprzem , smaż do miękkości , dodaj pokrojoną natkę pietruszki, wymieszaj Ser pokrój w paski.
Na każdy rozbity kawałek fileta z kurczaka połóż kawałek sera mozzarella i łyżkę usmażonych pieczarek. Zwiń w roladkę zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej olej. Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone roladki podawaj z ugotowanymi ziemniakami i dowolną surówką np.mizerią.