Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta potrawa. Można podawać z frytkami, ziemniakami albo z warzywami
Patelnia, nóż, deska, tłuczek do mięsa
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1414
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1414
Składniki
Każdego fileta kroimy wzdłuż na 3 części i rozbijamy.
Przyprawiamy rozbite filety solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i przyprawa do kurczaka.
Bierzemy po trzy szparagi i zawijamy w plasterek sera. Tak przygotowane ser i szparagi zawijamy w fileta jak roladki. Przebijamy wykałaczką żeby się nie rozwijały.
Podsmażamy na maśle z każdej stromy.
Wykładamy na talerz i dodajemy warzywa, frytki lub ziemniaki. Smacznego