Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka można podawać na wiele sposobów, zachęcam do wypróbowania mojego. Danie robi się bardzo szybko a smakuje pysznie.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Składniki
Pierś z kurczaka rozkrawamy jak na kotlety, a następnie rozbijamy na cienkie plastry. Mięso delikatnie solimy i przyprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na płaty mięsa nakładamy pokrojone w paseczki suszone pomidory i fetę. Zawijamy w roladki i smażymy na złoty kolor na oliwie z oliwek. Ja użyłam zalewy z suszonych pomidorów, aby uzyskać większy aromat. Całość podajemy z ulubioną sałatką lub ziemniakami.