Dietetyczne, a zarazem pyszne danie.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Składniki
- filet z kurczaka, podwójny
- szpinak mrożony, 1 opakowanie
- cebula, 1 szt.
- czosnek, 3-4 ząbki
- olej, 3-4 łyżki
- sól, pieprz, ostra paptyka, gałka muszkatołowa, vegeta, do smaku
Składniki
- filet z kurczaka, podwójny
- szpinak mrożony, 1 opakowanie
- cebula, 1 szt.
- czosnek, 3-4 ząbki
- olej, 3-4 łyżki
- sól, pieprz, ostra paptyka, gałka muszkatołowa, vegeta, do smaku

Etapy przygotowania
Pokrojona cebulę zeszklić na patelni i połączyć z rozmrożonym szpinakiem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku gałką muszkatołową, vegetą i wymieszać.
Mięso podzielić na płaty, rozbić tłuczkiem, następnie wetrzeć w nie sól, pieprz i paprykę. Na gotową masę wyłożyć szpinak, zawinąć.
Tak przygotowane roladki umieścić w rozgrzanym piekarniku na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut. Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 912

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 294
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 912

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 294



Składniki
- filet z kurczaka, podwójny
- szpinak mrożony, 1 opakowanie
- cebula, 1 szt.
- czosnek, 3-4 ząbki
- olej, 3-4 łyżki
- sól, pieprz, ostra paptyka, gałka muszkatołowa, vegeta, do smaku
Pokrojona cebulę zeszklić na patelni i połączyć z rozmrożonym szpinakiem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku gałką muszkatołową, vegetą i wymieszać.
Mięso podzielić na płaty, rozbić tłuczkiem, następnie wetrzeć w nie sól, pieprz i paprykę. Na gotową masę wyłożyć szpinak, zawinąć.
Tak przygotowane roladki umieścić w rozgrzanym piekarniku na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut. Smacznego :)
Super przepis:)