Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne roladki z karkówki w panierce z pieczarkami i serem. Proste w wykonaniu, chrupiące i soczyste zarazem. Serdecznie zapraszam na film z przepisem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2747
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1869
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3968
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2747
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1869
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3968
Składniki
Na początku karkówkę należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie kroimy ją w 2 cm kotlety, każdego z osobna rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Już teraz zajmiemy się farszem. Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej, na gorący tłuszcz wrzucamy pieczarki pokrojone w grubsze plasterki, podsmażamy aż się zarumienią, następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek, majeranek, solimy i pieprzymy do smaku. Całość od czasu do czasu mieszamy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Patelnie odstawiamy aby farsz się przestudził. Już teraz nakładamy farsz na środku karkówki, dorzucamy odrobinę masła, starty ser i zawijamy wszystko jak gołąbki, na początku boki karkówki nakładamy na farsz i całość rolujemy delikatnie dociskając. Przygotujemy teraz składniki na panierkę. Do miski wbijamy jajka, dorzucamy paprykę ostrą i odrobinę soli do smaku, jajko musimy rozbełtać. Na płytki talerz wysypujemy mąkę pszenną, na kolejny talerz bułkę tartą. Panierujemy zaczynając od mąki, dokładnie obtaczamy, a następnie roladka trafia do jajka, również dokładnie musi być pokryta w jajku i na koniec w bułce tartej, jeżeli ktoś lubi grubszą panierkę, roladka trafia jeszcze raz do jajka i znowu do bułki tartej. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnie z olejem i na gorący tłuszcz układamy nasze roladki i podsmażamy równomiernie dookoła na złoty kolor. Po usmażeniu roladki układamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni z termoobiegiem i pieczemy 25-30 minut. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.