Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne roladki z karkówki w panierce z pieczarkami i serem. Proste w wykonaniu, chrupiące i soczyste zarazem. Serdecznie zapraszam na film z przepisem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Na początku karkówkę należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie kroimy ją w 2 cm kotlety, każdego z osobna rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Już teraz zajmiemy się farszem. Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej, na gorący tłuszcz wrzucamy pieczarki pokrojone w grubsze plasterki, podsmażamy aż się zarumienią, następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek, majeranek, solimy i pieprzymy do smaku. Całość od czasu do czasu mieszamy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Patelnie odstawiamy aby farsz się przestudził. Już teraz nakładamy farsz na środku karkówki, dorzucamy odrobinę masła, starty ser i zawijamy wszystko jak gołąbki, na początku boki karkówki nakładamy na farsz i całość rolujemy delikatnie dociskając. Przygotujemy teraz składniki na panierkę. Do miski wbijamy jajka, dorzucamy paprykę ostrą i odrobinę soli do smaku, jajko musimy rozbełtać. Na płytki talerz wysypujemy mąkę pszenną, na kolejny talerz bułkę tartą. Panierujemy zaczynając od mąki, dokładnie obtaczamy, a następnie roladka trafia do jajka, również dokładnie musi być pokryta w jajku i na koniec w bułce tartej, jeżeli ktoś lubi grubszą panierkę, roladka trafia jeszcze raz do jajka i znowu do bułki tartej. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnie z olejem i na gorący tłuszcz układamy nasze roladki i podsmażamy równomiernie dookoła na złoty kolor. Po usmażeniu roladki układamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni z termoobiegiem i pieczemy 25-30 minut. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.