Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki indycze z pesto"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Składniki
Mięsne szaszłyki i roladki idealne na letni obiad
Filet z indyka pokrój na kotlety, po czym lekko rozbij, najlepiej przez folię. Następnie namocz przez pół godziny w mleku. Po tym czasie osącz mięso z mleka, oprósz z obu stron solą oraz pieprzem.
Następnie każdy płat mięsa z jednej strony obficie posmaruj pesto i ciasno zwiń w roladkę. Każdą roladkę zepnij wykałaczką, po czym przesmaż na rozgrzanym oleju.
Gdy mięso się zezłoci, dodaj nieco bulionu i duś na mniejszym ogniu, aż stanie się całkiem miękkie (sprawdź widelcem).Źródło: Świat kobiety