Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Bułkę namoczyc w mleku. Filety z ryby zemlec wraz z odciśniętą bułką. Dodac przesmażoną cebulę, jajko, przyprawic i wszystko dokładnie wymieszac. Z masy formowac w dłoni placki (najlepiej moczyc dłonie, masa nie będzie się nam przyklejac), na każdym płaskim placku kłaśc pasek zmrożonego masła i zwijac.
Roladki obtaczac w bułce tartej, smazyc na oleju na rumiano.
Ja je podałam z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie, ale już nawet nie pamiętam jakiej :(
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Gosiaczek75 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
Robilam juz kilka razy te rybke i smaczna jest baaardzo.Polecam:) 5+7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
jak pięknie podana ta rybka4 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 16 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ale tutaj smakowicie 5+7 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 12 marca 2010Zgłoś do usunięcia
rybkę to ja bardzo lubię a zwłaszcza tak podaną7 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 12 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ale wiosenne danie i na pewno smaczne.7 Kto głosował? | Odpowiedz