Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2119
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 87
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 105
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2119
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 87
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 105
Składniki
Bułkę namoczyc w mleku. Filety z ryby zemlec wraz z odciśniętą bułką. Dodac przesmażoną cebulę, jajko, przyprawic i wszystko dokładnie wymieszac. Z masy formowac w dłoni placki (najlepiej moczyc dłonie, masa nie będzie się nam przyklejac), na każdym płaskim placku kłaśc pasek zmrożonego masła i zwijac.
Roladki obtaczac w bułce tartej, smazyc na oleju na rumiano.
Ja je podałam z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie, ale już nawet nie pamiętam jakiej :(